Filmvoorstelling: de oorlogsjaren in Hasselt

Film
lead_plaine
  Zondag, 08 september 2024 14:00

  Gildezaal

Hasselt vanaf de mobilisatie in 1938 tot de parade in 1945. Duur van de film: 2 uur.

Al meer dan 25 jaar heeft Frank Vanstreels documentatie verzameld. Kosten noch moeite heeft hij gespaard om over de hele wereld archieven te gaan raadplegen. Het onderzoek van Frank beperkte zich niet enkel tot foto’s en documenten, maar hij vond ook in oude schoendozen bij particulieren en in privébezit een aantal exclusieve filmrollen die hij kocht van de families. Ook consulteerde hij Britse, Amerikaanse en Duitse archieven waar er origineel filmmateriaal beschikbaar was uit de jaren 1940 tot 1945.

Hierdoor heeft Frank een film kunnen samenstellen van meer dan anderhalf uur die zijn begin kent bij de mobilisatie in 1938 en ons zo doorheen de oorlogsjaren zal loodsen. Met tot slot de originele beelden van de terugtrekking van de Duitsers en het binnentrekken van de Amerikanen. Als afsluitende beelden is er de grote parade van 1945 waar de Amerikaanse troepen op de grote mark in Hasselt officieel het vaandel van de bevrijding overhandigen en het bevrijdingscharter ondertekenen. Deze en veel meer unieke beelden zullen te zien zijn in deze exclusieve vertoningen.

 

 

Kaart


 

Anoniem (2)
Patrick Darcis (2)

Maakt gebruik van iCagenda

Opmerking over ons privacy beleid
Opmerking over ons privacy beleid

Deze website gebruikt cookies. Als u verdergaat op deze site verklaart u zich hiermee akkoord. Klik om verder te gaan op Aanvaarden